De lustrumzomer van 25 jaar Nieuw & Meer Kunst en Bedrijven
eindigt met
‘LAWAAI’‘LAWAAI’, ‘Meertonen’, ‘De Negende’ en meer…

Amsterdams grootste ateliercomplex Nieuw & Meer, idyllisch gelegen op de landtong tussen de Ringvaart  en het Nieuwe Meer, bestaat  25 jaar en wil dit uitbundig vieren.
Het legendarische openingsweekend ‘Culturele Roulette’ trok 2500 bezoekers ondanks onstuimig weer. Er volgde een mooie zomer vol kunst, muziek, film, performances en een keur aan culinaire mogelijkheden. U bent van harte welkom bij onze lustrum finissage.


Op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september sluit de lustrumzomer van Nieuw & Meer af met een weekend met extra aandacht voor het oor...
‘LAWAAI, Kunst als instrument’ is een doorlopende experimentele presentatie van Nieuw & Meer kunstenaars in en om hun geopende ateliers. Met hun eigen kunstwerken geven ze een akoestische interpretatie van hun werk…Klinkt als Kunst?... Jawel! maar er mag best gelachen worden. Graag zelfs.                                                                                                         
Voor de ‘Meertonen’ cd werden deze zomer door een keur aan veelzijdige muzikanten arrangementen gemaakt en opgenomen op het terrein van Nieuw & Meer. Deze muziek zal ‘live on stage’ gebracht worden door samenspel van  leden van o.a. Amsterdam Klezmer Band en Cilice.                                                                                                                                      

’De Negende’ vult de avonden met een video- en livemuziekinstallatie die op spectaculaire wijze interactief is met het in- en uitlopende publiek. Uitgangspunt is de nabijgelegen A9. Dit dynamische kunstwerk is speciaal ontwikkeld om uitgevoerd te worden in de gigantische geodetische koepel. Deze werd voor de zomer door de Nieuw & Meerders gezamenlijk gebouwd en is symbolisch voor de heldhaftigheid waarmee de afgelopen 25 roerige jaren cultureel ondernemerschap werd bedreven.
                                    

Gedurende het gehele weekend kunt u langs het fotoproject ‘Kinderen van de Nieuw & Meer’ en de beeldenroute wandelen. In de ‘Witte Arena’, een perfect ronde expositieruimte opgebouwd in de koepel, zullen twee solopresentaties te zien zijn.

‘Timemachine’, gemaakt met augmented reality ofwel toegevoegde realiteit(TR), leidt u met behulp van uw smartphone of tablet letterlijk door de geschiedenis van Nieuw en Meer.

Voor kinderen en volwassenen is er een doorlopend en geheel vernieuwd filmprogramma in de ‘Zwarte Arena’, een originele Franse bioscoop. ‘s Avonds is er een ‘oogverblindende’ lasershow en er zijn overal op het terrein creatieve feestjes te vinden. Er is altijd lekker en genoeg te eten en te drinken van  o.a. Mik le Chef en de ‘Keuken van het Ongewenste Dier’.

Op vrijdag 30 augustus om 20.00 uur opent fotograaf Erwin Olaf officieel het weekend met een korte humoristische lezing over de kracht en de charmes van Nieuw & Meer. Tevens wordt dan de kunstzinnige wegwijzer onthuld die Nieuw en Meer zal verbinden met de Culturele Stelling van Amsterdam.
                                                                                                                                                      
Voor meer informatie en de meest accurate  agenda gaat u naar www.25.nieuwenmeer.nl of naar onze Facebookpagina ‘Nieuw & Meer 25 jaar’.
Voor nadere informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Frans Franciscus 06 21535702